Oktober 2018 November 2018 Desember 2018
Ma Ti On To Fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Velkommen til Sokna Utvikling's hjemmeside.

Rustad Kafe torsdag 13.mars 2014 kl 18:30.

Frist for innmelding av saker er 1.mars til mail adresse: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

 

Styret

 

10.klasse på Sokna skole har fått jobben med å skaffe medlemmer. De vil besøke husstander i Sokna skolekrets uke 10 og uke 11. Medlemskapet registreres direkte i medlemsboka som eleven har med seg. Medlemskapet er personlig og koster kr 50,-. Halve beløpet går til 10.klasse som betaling for jobben. Elevene har med seg et infoskriv som vil bli delt ut.

Man kan også bli medlem ved å innbetale direkte til konto 2280.31.64669. Merk innbetaling med navn.

Skal vi få gjennomslag for sakene vi sloss for, er det viktig å kunne vise til et høyt medlemstall.

 

Vennlig hilsen

Styret

Tidvis var det kaos og lange køer gjennom Sokna sentrum fredag kveld på grunn av de omfattende anleggsarbeidene med miljøgata.

Tre lysreguleringer på 500 meter, en smal kjørebane og svakt gatelys, gjorde trafikkforholdene svært vanskelige, farlige og uoversiktlige.

Dårlig merking førte også til at mange til og fra kafe, butikk og bensinstasjon kjørte mot kjøreretningene.

På det meste var køene inn mot sentrum østfra kilometerlange.

Det oppsto også flere nestenkollisjoner da folk kjørte på rødt lys.

De ansvarlige entreprenørene blir kritisert av gjennomreisende og fastboende fordi sikring og merking er mangelfull, og at anleggsmaskinene bruker så skarpe lys at de blender bilistene når det er mørkt.

Foto: Arne Tvervaag

Soknedølene gikk i kø da Coop Østafjells inviterte til medlemskveld i nyåpnet butikk onsdag kveld. Forretningen på Sokna har vært stengt siden lørdag på grunn av ombygningen av interiøret. Nå får Coop på Sokna ny lavprisprofil under konseptet Prix. Den offisielle åpningen skjer torsdag morgen klokken 10, men medlemmene fikk altså ”prøvesmake” i går. – Vi er overveldet over tilstrømningen av kunder på medlemskvelden. Dette var nok i overkant av det vi hadde regnet med. Med desto hyggeligere, sa Coop Østafjells-sjef Roar Steingrimsen, mens han konstaterte at flere hundre bygdefolk var på besøk i nybutikken.

 

 

 

 

 

 

LANGE KØER: Folk på Sokna strømmet til Coop Prix-butiken på medlemskvelden i anledning nyåpningen. Foto: Arne Tvervaag

 

Kaotisk er vel den riktige betegnelsen på Sokna sentrum i disse dager, når arbeidet pågår for fullt med den nye miljøgata.

Det som møter bygdefolk og de reisende langs riksvei 7, er et sentrumsbilde med oppgravde kjørebaner, anleggsmaskiner og store lastebiler, lysregulering i begge retninger og en litt forvirrende merking for inn- og utkjøring til eiendommene.

I uka går det stort sett bra uten de store problemene, men sist helg fikk de veifarende oppleve at køene vokser fort ved lysene i østlig og vestlig retning.

Søndag kveld var det til tider svært lange køer da weekend-turistene vendte hjem fra sesongens første skiopplevelser i Hallngdal.

Trolig vil disse problemene eskalere i helgene fram mot jul med alpinfolk og julebordsgjester på visit i Hallingdal.

Arbeidene med miljøgata vil pågå til langt utpå vinteren. Derfor må vi belage oss på trafikale utfordringer i flere måneder – men trøsten er at et blir så mye bedre når alt står ferdig til våren!

Rivingen av Klev-butikken er også i sluttfasen, det meste av bygget er nå jevnet med jorden! Trolig kan byggearbeidene av nye forretningslokaler starte om kort tid.

Alle foto: Arne Tvervaag

 

 

 

 

 

 

Besøkende
Vi har 78 gjester her nå